Algemene Voorwaarden Rutjes Management & Advies
Artikel 1 Definities
1.1 Overeenkomst/Opdracht: De overeenkomst van opdracht, waarbij Opdrachtnemer zich jegens Opdrachtgever verbindt om bepaalde werkzaamheden te verrichten; 1.2 Opdrachtgever: De natuurlijke persoon of de rechtspersoon die aan Opdrachtnemer de Opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden; 1.3 Opdrachtnemer: De eenmanszaak Rutjes Management & Advies, gevestigd te Didam.
Artikel 2 Toepasselijkheid
2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding en iedere Overeenkomst/Opdracht aan Rutjes Management & Advies, daaronder begrepen iedere vervolgopdracht of gewijzigde of aanvullende opdracht. 2.2 Afwijkingen van en aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen. 2.3 De toepasselijkheid van enige algemene of andere voorwaarden van Opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
Artikel 3 Totstandkoming Overeenkomst/Opdracht
3.1 Een Overeenkomst komt tot stand op een van de volgende wijzen en tijdstippen:
- Als de door Opdrachtgever voor akkoord ondertekende opdrachtbevestiging is ontvangen door Opdrachtnemer; of
- Indien geen opdrachtbevestiging is verzonden door Opdrachtnemer: het door Opdrachtnemer gedane aanbod aan Opdrachtgever welke uitdrukkelijk mondeling of schriftelijk door Opdrachtnemer is aanvaard; of
- Indien geen opdrachtbevestiging of aanbod is gedaan: op het moment van aanvang van werkzaamheden door Opdrachtnemer ten behoeve van de Overeenkomst/Opdracht.
3.2 Een Overeenkomst wordt geacht te zijn aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit aard, inhoud of strekking van de Overeenkomst voortvloeit dat de Overeenkomst/Opdracht voor bepaalde tijd is aangegaan. 3.3 De in artikel 3.1 bedoelde opdrachtbevestiging is gebaseerd op de door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer verstrekte informatie op basis waarvan de Overeenkomst geacht wordt juist en volledig weer te zijn geven.
Artikel 4 Informatie/stukken opdrachtgever
4.1 Opdrachtgever is gehouden alle informatie en stukken welke Opdrachtnemer naar haar oordeel nodig heeft voor het correct uitvoering van de Opdracht. 4.2 Opdrachtgever is gehouden alle informatie en stukken in de door Opdrachtnemer te bepalen gewenste vorm, op de gewenste wijze en op het gewenste tijdstip ter beschikking aan Opdrachtnemer te stellen. 4.3 Opdrachtgever is gehouden op verzoek en uit eigen beweging alle informatie aan Opdrachtnemer te verstrekken waarvan hij weet of redelijkerwijs behoort te weten dat deze informatie voor een correcte uitvoering van de Overeenkomst/Opdracht van belang is of kan zijn. 4.4 Opdrachtgever staat in voor de juistheid en de betrouwbaarheid van de door hem verstrekte informatie en stukken, ook indien deze van derden afkomstig zijn. 4.5 Opdrachtnemer heeft het recht om de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten tot het moment dat Opdrachtgever aan de in het eerste en tweede lid genoemde verplichtingen heeft voldaan. 4.6 Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor schade die het gevolg is van onjuiste, onvolledige of te laat aangeleverde informatie en/of stukken. 4.7 Voor rekening en risico van Opdrachtgever zijn de door Opdrachtnemer gemaakte extra kosten en extra uren, alsmede overige schade voor Opdrachtnemer, vanwege het niet, niet tijdig of niet behoorlijk verschaffen door de Opdrachtgever van voor de uitvoering van de Opdracht noodzakelijke informatie en stukken. 4.8 De door Opdrachtgever verstrekte stukken wordt door Opdrachtnemer niet langer bewaard dan nodig, doch niet langer dan de van toepassing zijnde wettelijke voorgeschreven bewaartermijnen. 4.9 Opdrachtnemer is niet bevoegd informatie en/of stukken van Opdrachtgever voor een ander doel te gebruiken dan waarvoor zij krachtens aard, inhoud of strekking van de Overeenkomst bestemd zijn.
Artikel 5 Uitvoering Overeenkomst/Opdracht
5.1 De Opdracht wordt uitsluitend aanvaard en uitgevoerd door Opdrachtnemer. Een Opdrachtgever kan ter zake geen aanspraken ontlenen aan de artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek. 5.2 Opdrachtnemer bepaalt op welke wijze en met welke middelen de Opdracht wordt uitgevoerd rekening houdend met de wensen en aanwijzingen van Opdrachtgever, mits dit naar het oordeel van Opdrachtnemer bevorderlijk is voor het tijdig en correct uitvoeren van de Opdracht. 5.3 Opdrachtnemer is gerechtigd derden in te schakelen bij de uitvoering van een Opdracht indien daaromtrent overeenstemming bestaat, tenzij uit de aard, inhoud of strekking van de Overeenkomst voortvloeit dat Opdrachtnemer daartoe ook zonder overeenstemming bevoegd is. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van deze derden. Eventuele aansprakelijkheidsbeperkingen van die derden kan Opdrachtnemer (mede) namens Opdrachtgever aanvaarden. 5.4 Opdrachtnemer is bevoegd derden in te schakelen nadat daarover tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever overeenstemming is bereikt. 5.5 Voor zover de Opdracht het uitbrengen van advies behelst, zal dat advies gebaseerd zijn op de stand van de in Nederland geldende regelgeving, zoals die redelijkerwijs bekend mag worden geacht bij Opdrachtnemer. 5.6 De in de Opdracht genoemde termijnen zijn richttermijnen, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen dan wel uit aard, inhoud of strekking van de Opdracht voortvloeit dat die termijnen een definitief karakter hebben.
Artikel 6 Regelgeving
6.1 Opdrachtgever verleent telkens en volledig medewerking aan de verplichtingen die voor Opdrachtnemer voortvloeien uit de toepasselijke regelgeving. 6.2 Indien de werkzaamheden naar het oordeel van Opdrachtnemer aanwijzingen voor fraude opleveren, zal Opdrachtnemer dit onverwijld melden aan Opdrachtgever. Opdrachtgever is ermee bekend dat Opdrachtnemer op grond van geldende wet- en regelgeving gehouden is tot (niet limitatief):
- a. Het melden van transacties aan de daarvoor van overheidswege ingestelde autoriteiten;
- b. Het doen van een fraudemelding;
- c. Het doen van onderzoek naar de (identiteit van) Opdrachtgever.
6.3 Opdrachtnemer sluit iedere aansprakelijkheid uit voor schade ten gevolge van het voldoen door Opdrachtnemer aan de voor hem geldende wet- en regelgeving.
Artikel 7 Intellectuele eigendom
7.1 Op alle producten die in het kader van de Overeenkomst worden vervaardigd of gebruikt, waaronder analyses, modellen, overzichten, programmatuur, werkwijzen, technieken, adviezen, rapporten, verslagen, plannen e.d., berusten uitsluitend bij Opdrachtnemer, voor zover die rechten niet aan derden toekomen. 7.2 Opdrachtgever is niet bevoegd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer de in artikel 7.1 bedoelde producten te openbaren of vermenigvuldigen, noch tot gebruik daarvan over te gaan voor een ander doel dan waarvoor de producten bestemd zijn. Noch is Opdrachtgever bevoegd de bedoelde producten ter beschikking te stellen aan andere personen of rechtspersonen. Dit verbod omvat tevens het uitdrukkelijk of stilzwijgend toestaan van voormelde handelingen.
Artikel 8 Overmacht
8.1 Indien partijen de verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet tijdig of niet behoorlijk kunnen nakomen ten gevolge van overmacht in de zin van art. 6:75 BW dan worden die verplichtingen opgeschort tot het moment dat partijen alsnog in staat zijn de verplichtingen na te komen. 8.2 In geval de situatie als bedoeld in artikel 8.1 zich voordoet, hebben beide partijen het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk en met onmiddellijke ingang schriftelijk op te zeggen, zonder enig recht op schadevergoeding ter zake.
Artikel 9 Honorarium
9.1 De door Opdrachtnemer uitgevoerde werkzaamheden in het kader van de Overeenkomst worden op basis van de aan die werkzaamheden bestede tijd vermenigvuldigd met het door Opdrachtnemer gehanteerde en overeengekomen uurtarief. 9.2 In het kader van de Opdracht gemaakte kosten – daaronder begrepen reis- en verblijfkosten alsmede de kosten van bij de uitvoering van de Opdracht ingeschakelde derden – zijn niet in het honorarium begrepen en worden afzonderlijk aan Opdrachtgever in rekening gebracht. 9.3 Opdrachtnemer is bevoegd een voorschot te vragen aan Opdrachtgever. 9.4 Opdrachtnemer is gerechtigd het overeengekomen honorarium aan te passen indien na de totstandkoming van de Overeenkomst/Opdracht, doch voordat de Opdracht in zijn geheel is uitgevoerd, prijzen een wijziging ondergaan dan wel de werkzaamheden gewijzigd worden. 9.5 Het honorarium en de in het kader van de Opdracht gemaakte kosten worden per maand in rekening gebracht, tenzij partijen anders overeengekomen zijn. Over alle door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer verschuldigde bedragen wordt, conform wettelijke bepalingen, de omzetbelasting in rekening gebracht.
Artikel 10 Betaling
10.1 Betaling door Opdrachtgever dient uiterlijk 14 dagen na factuurdatum te geschieden in Nederlandse valuta. Opdrachtgever heeft uitdrukkelijk geen recht op enige aftrek, korting of verrekening. 10.2 Indien Opdrachtgever niet binnen de in artikel 10.1 genoemde termijn en na daartoe te zijn aangemaand, heeft betaald, is Opdrachtnemer bevoegd zonder ingebrekestelling en onverminderd overige rechten van Opdrachtnemer, de wettelijke rente vanaf de uiterste dag van betaling (zoals opgenomen in artikel 10.1) tot aan de dag van algehele voldoening in rekening te brengen. 10.3 Indien Opdrachtgever niet binnen de in het eerste lid genoemde termijn heeft betaald, is Opdrachtnemer gerechtigd het factuurbedrag te verhogen met gemaakte gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten. De verhoging van buitengerechtelijke incassokosten bedragen, op grond van het Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten, minimaal € 40,- en maximaal € 6.775,-. 10.4 In geval van een gezamenlijk gegeven Opdracht zijn Opdrachtgevers, voor zover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke Opdrachtgevers zijn verricht, ieder hoofdelijk aansprakelijk voor de uit de Overeenkomst voortvloeiende betalingsverplichting. 10.5 Ingeval Opdrachtgever niet aan haar verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst voldoet, is Opdrachtnemer bevoegd haar verplichtingen ten behoeve van Opdrachtgever uit hoofde van de Overeenkomst op te schorten tot het moment waarop Opdrachtgever heeft voldaan aan alle uit de Overeenkomst verschuldigde verplichtingen. Hieronder valt tevens de afgifte of teruggave van stukken. 10.6 Opdrachtnemer is bevoegd een redelijk voorschotbetaling te verlangen van Opdrachtgever. Opdrachtnemer is tevens bevoegd van Opdrachtgever zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst te verlangen, indien naar het oordeel van Opdrachtnemer de financiële positie of het betalingsgedrag van Opdrachtgever naar het oordeel van Opdrachtnemer daartoe aanleiding geeft. Opdrachtgever is gehouden te voldoen aan het eerste verzoek van Opdrachtnemer ter zake. Indien Opdrachtgever niet voldoet aan het verzoek van Opdrachtnemer, is Opdrachtnemer bevoegd (verdere) uitvoering van de Opdracht onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen Opdrachtgever aan Opdrachtnemer uit welke hoofde dan ook verschuldigd, is, direct opeisbaar. Opdrachtnemer is bevoegd om tot eventuele verrekening over te gaan.
Artikel 11 Aansprakelijkheid en vrijwaringen
11.1 Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor schade van Opdrachtgever welke het rechtstreekse gevolg is van de aan Opdrachtnemer toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de voor haar uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen, met uitsluiting van het bepaalde in artikel 407 lid 2 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. Geen aansprakelijkheid wordt aanvaard behoudens en voor zover de afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in betreffend geval bepaalt. 11.2 Iedere aansprakelijkheid van Opdrachtnemer in verband met een opdracht, behoudens opzet of grove schuld van Opdrachtnemer, is beperkt tot het bedrag dat ter zake door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van Opdrachtnemer zal worden uitgekeerd, vermeerderd met het bedrag van het zgn. eigen risico van opdrachtnemer volgens de toepasselijke polisvoorwaarden. 11.3 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade welke is veroorzaakt doordat Opdrachtgever niet heeft voldaan aan de op hem rustende plicht opgenomen in artikel 4. 11.4 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor enige schade welke is veroorzaakt door handelen of nalaten van door Opdrachtgever betrokken derden. 11.5 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade welke voorkomen had kunnen worden door handelen of nalaten dat strijdig of onverenigbaar zou zijn met de uitvoering van de Overeenkomst. 11.6 Opdrachtnemer is bevoegd schadebeperkend ten behoeve van Opdrachtgever te handelen. Opdrachtgever verleent hiertoe te allen tijden zijn medewerking. 11.7 Opdrachtgever stelt geen derden aansprakelijk voor schade welke verband houdt met de Overeenkomst, noch enige andere actie gericht op schadevergoeding jegens een ander dan Opdrachtnemer instellen. 11.8 Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor iedere aansprakelijkheid jegens derden voor zover voortvloeiend uit of anderszins verband houdend met de Opdracht, behoudens opzet of grove schuld van Opdrachtnemer. 11.9 De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is beperkt tot het bedrag van het voor de uitvoering van de Opdracht in rekening gebracht honorarium. Indien de Opdracht een duurovereenkomst betreft met een looptijd van meer dan een jaar dan is de aansprakelijkheid beperkt tot een maximum van drie maal het berekende honorarium dat in de twaalf maanden voorafgaand aan het ontstaan van de schade in rekening is gebracht voor de werkzaamheden waarin de oorzaak van de schade gelegen is. 11.10 In geen geval zal de totale vergoeding van de schade meer bedragen dan € 150.000,=, per gebeurtenis, waarbij een reeks samenhangende gebeurtenissen geldt als één gebeurtenis.
Artikel 12 Opzegging
12.1 Opdrachtgever en Opdrachtnemer zijn te allen tijde bevoegd de overeenkomst op te zeggen zonder inachtneming van een opzegtermijn. 12.2 Opzegging dient schriftelijk te geschieden. 12.3 Indien de Overeenkomst is opgezegd, is Opdrachtgever het honorarium verschuldigd overeenkomstig de door Opdrachtnemer opgegeven uren die ten behoeve van Opdrachtgever zijn verricht. Opdrachtgever is gehouden tot vergoeding aan Opdrachtnemer van ontstane bezettingsverlies, alsmede de kosten die Opdrachtnemer reeds heeft gemaakt en kosten die voortvloeien uit eventuele annulering van ingeschakelde derden. 12.4 Indien tot opzegging is overgegaan door Opdrachtnemer, zal Opdrachtnemer op verzoek van Opdrachtgever overgaan tot overdracht van werkzaamheden aan derden, mits Opdrachtgever heeft voldaan aan zijn uit artikel 12.3 voortvloeiende plicht.
Artikel 13 Reclames
13.1 Opdrachtgever is gehouden reclames over de door Opdrachtnemer uitgevoerde werkzaamheden schriftelijk aan Opdrachtnemer onverwijld, doch binnen dertig dagen na verzenddatum van de werkzaamheden, dan wel na het moment waarop hetgeen waarover Opdrachtgever wenst te reclameren, voor Opdrachtgever kenbaar is geworden. 13.2 Opdrachtgever heeft geen recht tot opschorting van zijn betalingsverplichting ingeval van reclames. 13.3 Indien en voor zover naar het oordeel van Opdrachtnemer de reclames van Opdrachtgever terecht zijn, is Opdrachtnemer bevoegd:
- De werkzaamheden voor rekening van Opdrachtnemer te verbeteren; of
- De werkzaamheden voor rekening van Opdrachtnemer opnieuw te verrichten; of
- Het factuurbedrag aan te passen; of
- Tot restitutie van het reeds betaalde deel van het honorarium over te gaan.
13.4 Indien Opdrachtgever niet binnen de gestelde termijn van artikel 13.1 reclameert, vervallen alle rechten en aanspraken uit welke hoofde dan ook ter zake hetgeen waarover hij had kunnen reclameren.
Artikel 14 Vervaltermijn
14.1 Onverminderd het bepaalde in artikel 13 is Opdrachtgever gehouden eventuele reclames onverwijld aan Opdrachtnemer schriftelijk kenbaar te maken en de daarop gebaseerde aanspraken binnen een jaar nadat de kennisgeving had moeten worden gedaan in rechte geldend te maken. 14.2 Indien Opdrachtgever niet binnen de gestelde termijn van artikel 14.1 handelt, vervallen al zijn rechten en aanspraken ter zake.
Artikel 15. Elektronische communicatie
15.1 Opdrachtgever en Opdrachtnemer komen overeen dat de communicatie (berichten met eventuele bijlagen) tussen partijen in het kader van de Overeenkomst tevens kan plaatsvinden door middel van elektronische post, welke uitsluitend is bedoeld voor het uitwisselen van informatie. 15.2 Opdrachtnemer staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van het verzonden bericht. 15.3 Opdrachtgever en Opdrachtnemer zijn jegens elkaar niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit ten gevolge van het gebruik van elektronische middelen van communicatie, waaronder – maar niet beperkt tot – schade ten gevolge van niet-aflevering of vertraging bij de aflevering van elektronische communicatie, onderschepping of manipulatie van elektronische communicatie door derden of door programmatuur/apparatuur gebruikt voor verzending, ontvangst of verwerking van elektronische communicatie, overbrenging van virussen en het niet of niet goed functioneren van het telecommunicatie-netwerk of andere voor elektronische communicatie benodigde middelen, behoudens en voor zover de schade het gevolg is van opzet of grove schuld. 15.4 Zowel Opdrachtgever als Opdrachtnemer zullen al hetgeen redelijkerwijs van ieder van hen verwacht mag worden, doen of nalaten ter voorkoming van het optreden van de in artikel 15.3 genoemde risico’s.
Artikel 16 Geheimhouding
16.1 Opdrachtnemer mag zich beroepen op haar verschoningsrecht en geheimhoudingsplicht ongeacht het standpunt dienaangaande van de cliënt. 16.2 Opdrachtnemer is verplicht tot geheimhouding van de door Opdrachtgever verstrekte informatie en stukken alsmede de resultaten van de verrichte werkzaamheden door Opdrachtnemer. 16.3 Indien en voor zover de bedoelde informatie en stukken voor openbaarmaking bestemd zijn dan wel Opdrachtnemer hiertoe krachtens wettelijke bepalingen verplicht is, geldt de geheimhoudingsplicht rustend op Opdrachtnemer niet. Voorts geld de geheimhoudingsplicht niet tegenover voor uitvoering van de Overeenkomst ingeschakelde derden. 16.4 Indien informatie en/of stukken van belang kunnen zijn voor de uitkomst van een arbitrale, gerechtelijke of tuchtprocedure, is Opdrachtnemer bevoegd informatie en/of stukken openbaar te maken. 16.5 De op Opdrachtnemer rustende verplichtingen voortvloeiend uit dit artikel, worden tevens opgelegd aan de door Opdrachtnemer ingeschakelde derden voor de uitvoering van de Overeenkomst.
Artikel 17. Overige bepalingen
17.1 Indien Opdrachtnemer op locatie van Opdrachtgever werkzaamheden verricht, draagt Opdrachtgever zorg voor een geschikte werkplek welke voldoet aan de wettelijke bepalingen en de toepasselijke regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden. 17.2 Opdrachtgever zal gedurende de looptijd van de Overeenkomst en tot twee jaar daarna geen medewerkers van Opdrachtnemer in dienst nemen of anderszins direct of indirect voor zich laten werken, behoudens na schriftelijke instemming van Opdrachtnemer. 17.3 Bij overtreding van één of meerdere van de verplichtingen in dit artikel verwoord, verbeurt de andere partij een direct opeisbare boete van € 10.000,00 per overtreding te vermeerderen met € 2.000,00 voor elke dag dat de overtreding voortduurt.
Artikel 18 Wijziging Algemene Voorwaarden
18.1 Opdrachtnemer is bevoegd deze Algemene Voorwaarden te wijzigen. Gewijzigde Algemene Voorwaarden gelden vanaf dertig dagen nadat Opdrachtgever hiervan op de hoogte is gesteld. 18.2 Opdrachtgever is bevoegd bezwaar te maken tegen gewijzigde Algemene Voorwaarden. 18.3 Indien de gewijzigde Algemene Voorwaarden een wezenlijke verzwaring van de verplichtingen rustend op Opdrachtgever voortvloeiend uit de Overeenkomst opleveren, is Opdrachtgever bevoegd de Overeenkomst op te zeggen tegen de datum waarop de gewijzigde Algemene Voorwaarden van toepassing zouden worden. Het gestelde in artikel 12.2 e.v. zijn overeenkomstig van toepassing. 18.4 Indien Opdrachtgever bezwaar heeft gemaakt tegen de gewijzigde Algemene Voorwaarden zonder opzegging van de Overeenkomst, blijven de ongewijzigde Algemene Voorwaarden gelden totdat de overeenkomst is geëindigd, dan wel de onderhanden werkzaamheden welke te beschouwen zijn als een als onderdeel van de Overeenkomst/Opdracht zijn afgerond, met een maximum van zes maanden vanaf het einde van de termijn zoals gesteld in artikel 18.1. Indien Opdrachtnemer op enige wijze, mondeling dan wel schriftelijk, aan Opdrachtgever te kennen geeft voortduring van de Overeenkomst te wensen, gelden de gewijzigde Algemene Voorwaarden. 18.5 Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden of van de Opdracht/Overeenkomst geheel of ten dele nietig en/of niet rechtsgeldig blijken, heeft dit geen enkel gevolg voor de geldigheid van alle andere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden of de onderliggende Opdracht/Overeenkomst. 18.6 Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden of van de onderliggende Opdracht/Overeenkomst niet rechtsgeldig blijken om een reden als bedoeld in het vorige lid, maar wel rechtsgeldig zou zijn indien deze een beperktere omvang of strekking heeft, dan zal de meest verstrekkende en omvangrijkste omvang of strekking gelden waarmee of waarin zij wel geldig is. 18.7 Onverminderd het bepaalde in artikel 18.6 kunnen partijen desgewenst in overleg treden teneinde nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige c.q. vernietigde bepalingen overeen te komen.
Artikel 19. Toepasselijk recht en geschillen
19.1 De rechtsverhouding tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer wordt uitsluitend beheerst door Nederlands recht. 19.2 Geschillen zullen uitsluitend berecht worden in het arrondissement waarin Opdrachtnemer statutair gevestigd is, tenzij bepalingen van dwingend recht anders voorschrijven.
Algemeen
Adres
- Bieslook 2-D
- 6942 SG, Didam
- Gelderland, Nederland
Openingstijden
- MA t/m DO: 09:00 - 16:30 / 13:00 - 16:30
- VR: Op afspraak